Go Back
Napolitansk pizza margarita med mozzarella, basilika och tomat

Napolitansk pizza recept

Äkta napolitansk Vera Pizza enligt AVPN standard
Förberedelser 1 d
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 1 d
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 8 Pizzor

Ingredienser
  

  • 1 liter Vatten
  • 1600 g Tipo 00 mjöl
  • 1 g Färsk Jäst
  • 40 g Salt

Instruktioner
 

  • Värm vattnet till rumstemperatur (ca 25-28 grader) och häll ner i en stor skål
  • Blanda ner saltet i vattnet
  • Blanda ner mjölet och smula därefter ner jästen
  • Rör runt med en sked eller en träslev till det att mjölet absorberat allt vatten
  • Ta ut degen från skålen och knåda den i 15-20 minuter
  • Rulla degen till en stor boll och se till att den får en blank och fin yta, sätt därefter ner degen i skålen igen
  • Låt jäsa i 4 timmar
  • Ta ut degen från skålen och dela i bollar om 250g
  • Lägg bollarna i en jäsform och låt jäsa i ytterligare 18 timmar
Keyword Pizza