Go Back
Napolitansk pizza margarita med mozzarella, basilika och tomat

Napolitansk pizza recept

Äkta napolitansk Vera Pizza enligt AVPN standard
Förberedelser 1 d
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 1 d
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 8 Pizzor

Ingredienser
  

  • 1 liter Vatten
  • 1600 - 1800 g Tipo 00 mjöl Beroende på hur väl mjölet tar upp vätska
  • 1 - 3 g Färsk Jäst Eller 1/3 så mycket torrjäst
  • 6 - 10 teskedar Salt Motsvarar 40 - 60 g salt

Instruktioner
 

  • Värm vattnet till rumstemperatur (ca 25-28 grader) och häll ner i en stor skål
  • Blanda ner saltet i vattnet
  • Blanda ner mjölet och smula därefter ner jästen
  • Rör runt med en sked eller en träslev till det att mjölet absorberat allt vatten
  • Ta ut degen från skålen och knåda den i 15-20 minuter
  • Rulla degen till en stor boll och se till att den får en blank och fin yta, sätt därefter ner degen i skålen igen
  • Låt jäsa i en första omgång
  • Ta ut degen från skålen och dela i bollar om 250g (eller 200g för en liten pizza 22-24 cm och 280g för en stor 28-35 cm)
  • Lägg bollarna i en jäsform och låt jäsa i ytterligare minst 8 och maximalt 24 timmar
Keyword Pizza