Tomatsås för pizza

En tomatsås ska smaka friskt och balanserat, och för att få den perfekta smaken ska vi här använda oss av hela San Marzano tomater. Vi rekommenderar varianten på burk, de kommer färdigskalade och i perfekt konsistens. Om du inte får tag i San Marzano tomater går det alldeles utmärkt med Pelati. De är lättare att hitta och kostar betydligt mindre.

Ett tips som höjer såsen är att göra den dagen innan. Då får alla smakerna lära känna varandra och ger din napolitanska pizza en rikare smak.

Du bör också använda dig av en riktig pizzaugn för att maximera smakupplevelsen. Vi rekommenderar en Ooni Karu 16.

Här kommer vårt recept på en tomatsås som kan användas till en äkta napolitansk Margarita pizza.

Tomatsås för pizza

Tomatsås för pizza

En enkel och perfekt tomatsås för Italiensk pizza
5 från 1 betyg
Förberedelser 4 minuter
Tillagningstid 1 min
Total tid 5 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 pizzor

Ingredienser
  

  • 1 burk Hela tomater San Marzano eller Pelati
  • 3 g Havssalt
  • 1 msk Olivolja
  • 6-7 blad Färsk basilika
  • 0.5 krm Bakpulver

Instruktioner
 

  • Öppna tomatburken och häll ut tomatjuicen då denna är gjord på tomater av lägre kvalitet.
  • Häll ner tomaterna tillsammans med de andra ingredienserna i en skål. Bakpulvret använder vi få att få bort lite av syrligheten från tomaterna. Vissa använder sig hellre av socker och det går alldeles utmärkt.
  • Blanda med mixer eller för hand tills önskad konsistens uppnås.
  • Häll såsen i en burk och kyl tills du ska göra din pizza.
Keyword Sås, Tomatsås

Tips: Vill du få en tjockare sås, använd helst lite tomatpuré. Många vill gärna koka såsen för att få en tjockare konsistens. Vi rekommenderar inte kokning då detta gör att tomaterna tappar sin fräscha smak och hela pizzan upplevs som att den får tyngre smakprofil.

1 svar på ”Tomatsås för pizza”

  1. 5 stars
    Jag följde detta recept ,men med en twist.
    Tänkte jag kunde dela med mig även om det inte följer exakt.
    jag tog bort toppen på tomaterna, delade dessa försiktigt och tog bort kärnhusen på tomaterna. Sedan delade jag dessa försiktigt och blandade ihop med tomatsåsen från burken. Även om ni påstår att detta är från billigare tomater. Sedan tog jag torkad basilika då det inte fanns färsk i ögonblicket. Sedan fick den såsen stå 3 timmar framme på bänken.
    När vi sedan gjorde pizzan, så tyckte familjen att det var bland det godaste såserna som dom har smakat på länge. Top Notch 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Betygsätt recept