Tomatsås för pizza

En tomatsås ska smaka friskt och balanserat, och för att få den perfekta smaken ska vi här använda oss av hela San Marzano tomater. Vi rekommenderar varianten på burk, de kommer färdigskalade och i perfekt konsistens. Om du inte får tag i San Marzano tomater går det alldeles utmärkt med Pelati. De är lättare att hitta och kostar betydligt mindre.

Ett tips som höjer såsen är att göra den dagen innan. Då får alla smakerna lära känna varandra och ger din napolitanska pizza en rikare smak.

Här kommer vårt recept på en tomatsås som kan användas till en äkta napolitansk Margarita pizza.

Tomatsås för pizza

Tomatsås för pizza

En enkel och perfekt tomatsås för Italiensk pizza
Förberedelser 4 minuter
Tillagningstid 1 min
Total tid 5 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 pizzor

Ingredienser
  

  • 1 burk Hela tomater San Marzano eller Pelati
  • 3 g Havssalt
  • 1 msk Olivolja
  • 6-7 blad Färsk basilika
  • 0.5 krm Bakpulver

Instruktioner
 

  • Öppna tomatburken och häll ut tomatjuicen då denna är gjord på tomater av lägre kvalitet.
  • Häll ner tomaterna tillsammans med de andra ingredienserna i en skål. Bakpulvret använder vi få att få bort lite av syrligheten från tomaterna. Vissa använder sig hellre av socker och det går alldeles utmärkt.
  • Blanda med mixer eller för hand tills önskad konsistens uppnås.
  • Häll såsen i en burk och kyl tills du ska göra din pizza.
Keyword Sås, Tomatsås

Tips: Vill du få en tjockare sås, använd helst lite tomatpuré. Många vill gärna koka såsen för att få en tjockare konsistens. Vi rekommenderar inte kokning då detta gör att tomaterna tappar sin fräscha smak och hela pizzan upplevs som att den får tyngre smakprofil.

Lämna en kommentar

Betygsätt recept